2008/05/20

Inaugurat el BDigital Global Congress

En aquests moments estic assistint, juntament amb en Xavier Hernanz, un company del Centre d'Innovació en Productivitat, a l'acte inaugural de l'edició actual del BDigital Global Congress (anteriorment, IGC, Internet Global Congress,...).

I aquesta és una edició especial, ja que estem parlant de la 10a edició d'aquest esdeveniment anual.



10 anys parlant, debatent, discutint i reflexionant sobre el paper de les TIC (les Tecnologies de la Informació i el Coneixement), els SSII (Sistemes d'Informació) i Internet.

Un espai on ens trobem, any rera any tot el col·lectiu de l'ecosistema TIC, entenent aquelles empreses proveïdores de solucions, de tecnologia, però també aquells professionals de l'àmbit TIC, els professors universitaris i acadèmics, les empreses que han apostat i han incorporat les TIC en els seus processos, ...

He tingut ocasió de participar en vàries d'aquestes 10 edicions, ja sigui com a congressista, ponent, 'proposador de ponències' i membre del Comitè de Programa de dues edicions.
I és per tant, un plaer veure com aquest projecte ha esdevingut un referent nacional i internacional.

Podeu consultar el programa del congrés en la següent URL: http://www.bdigitalglobalcongress.net/

I com us deia, estic assistint, en aquests moments, a l'acte de benvinguda institucional del Congrés.
I com no, aprofitant les tecnologies i Internet, escrivint aquest post en "temps real".

Permeteu-me, abans que res, que destaqui un fet que em sembla molt 'significatiu'.
En aquests mateixos moments, i a través d'Internet, a la pàgina web del congrés es pot seguir, a través de streaming, aquest acte.

Estan intervenint en Jordi William Carnes, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, en Jordi Bosch, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació (Generalitat de Catalunya) i en David Cierco, Director general per al desenvolupament de la Societat de la Informació (Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç), sota la moderació d'Antoni Massanell, President de la Fundació Barcelona Digital i President del Bdigital Global Congress.

Com comentava en Jordi William Carnes, Internet/les Noves Tecnologies són una plataforma que ens ha de permetre i facilitar esdevenir mes competitius, convertir Barcelona i Catalunya en un clau espai de la Innovació i a mes, ens han d'afavorir la captació de nous talents.

La nostra competitivat com a país té molt a veure amb l'ús i potenciació que puguem fer d'aquestes 'eines'.

O com deia en Jordi Bosch, en 10 anys han canviat molt les tecnologies i l'Internet, però una cosa és clara, el seu valor dins les organitzacions no sols no ha disminuït sinó que cada vegada és mes clau.

I en una estona tindrem ocasió d'assistir, amb un cert retard - ;-) - a les ponències magistrals d'Amparo Moraleda,Presidenta d'IBM Espanya, Portugal, Grècia, Israel i Turquia i de
Marisa Guijarro,Directora de Desenvolupament de negoci de Telefónica España.

I tenim per endavant desenes de ponències.

Però d'això ja en parlaré mes endavant.

;-)


No hay comentarios: